8 fapte ciudate despre cerneala de imprimanta

Share Button  8 fapte ciudate despre cerneala de imprimanta share small

Cele mai multe case cu o imprimantă cu jet de cerneală sau imprimantă laser jet folosesc aceste dispozitive pentru a imprima fotografii de familie, documente pentru şcoală sau chiar proiecte din diferite cărţi. Ca rezultat, milioane şi milioane de cartuşe sunt create şi pe urmă activitatea lor se încheie la groapa de gunoi. Am căutat pe internet şi am găsit cîteva fapte ciudate şi interesante despre cartuşele pe care le utilizaţi în fiecare zi.

stiati_ca  8 fapte ciudate despre cerneala de imprimanta stiati ca

1. În Marea Britanie, mai mult de 30 de milioane de cartuşe cu jet de cerneală sunt aruncate în fiecare an la depozitele de deşeuri. Acest lucru este echivalent cu greutatea a 18 balene albastre. Dacă sunt puse cap la cap, toate aceste cartuşe ar putea înconjura Pămîntul.

2. Există un restaurant în Chicago care utilizează cerneala comestibilă şi hîrtie pentru a imprima aperitivele sale delicioase. Bucătarul Homaro Canto, imprimă fierturi încîntătoare folosind o imprimantă cu jet Canon i560.

3.  Aproape 3800 de litri intră în producţia de cartuş cu laser.

4.  Apa reprezintă cel putin 50% dintr-un cartuş de cerneală cu jet. Celelalte ingrediente sunt pigmenţii şi substanţele chimice care menţin cerneala de la evaporare.

5. În SUA se estimează ca peste 375 de milioane de cartuşe cu jet de cerneală sunt aruncate în fiecare an. Acest lucru este echivalent cu 112.000 de Volkswagen Beetle sau Ford 67000 Explorers.

6. Costul de vînzare de cerneală în sine este mai mult decît cele mai multe lichide de pe planetă cum ar fi ulei, băuturi alcoolice, lapte, etc.

7. Costul unui singur litru de cerneală HP este de aproximartiv 1440 de dolari.

8. Lexmark are o politică unică de folosinţă a cartuşelor. Compania a cîştigat un proces în anul 2005 care îi permite să urmărească în justiţie persoanele care reumple cartuşele. Aceste cartuşe trebuie returnate companiei pentru reumplere.

Probabil o să vi se pară ciudat, dar toate aceste lucruri sunt adevărate. Această industrie a imprimantelor ca şi orice altă industrie de atlfel, oferă anumite trăsături interesante care la prima vedere nu par adevărate, dar pe urmă dacă analizezi mai în esenţă îţi dai seama că de fapt totul este adevărat.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Cearneala contrafacuta – Aveti mare grija!

Vreau să vă vorbesc despre vînzarea de cerneală contrafăcută care se practică în zilele noastre şi am să încerc să...

Închide