A murit Nelson Mandela, fostul președinte sud-african

Share Button  A murit Nelson Mandela, fostul președinte sud-african share small

nelson mandela2  A murit Nelson Mandela, fostul președinte sud-african nelson mandela2

Venim cu încă o veste tristă, după ce acum câteva zile moartea lui Paul Walker a întristat toată populația lumii. Un alt om foarte iubit de către întreaga lume a fost Nelson Mandela care a încetat din viață joi, murind la domiciliu din cauza recidivei unei infecții pulmonare.

Nelson Mandela s-a născut la 18 iunie 1918 în satul Mvezo, în clanul regal Thembu al etniei xhosa. A fost unul dintre cei mai respectați oameni de stat din lume. A fost lider al luptei persoanelor de culoare împotriva regimului rasist care se străduia să instituționalizeze segregația în Africa de Sud.

A petrecut 27 de ani de detenție, el devenit din inchisoare simbolul oprimării poporului său. Nelson Mandela a fost primul președinte al Africii de Sud ales prin vot universal, într-un scrutin larg reprezentativ și cu participare multirasială. A fost un susținător al pan-africanismului și al socialismului democratic, el fiind președinte al partidului Congresul Național African. Pe plan internațional, Mandela a fost secretar general al organizației interguvernamentale Mișcarea de Nealiniere.

Nelson Mandela își privea moartea cu optimism încă din 1998 declarând că se apropie de sfârșit, dar are un moral foarte bun deoarece și-a trăit viața.

Odihnească-se în pace!

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Oppo N1 este smartphone-ul cu cameră rotativă

Producătorul chinez Oppo va începe vânzările smartphone-ului N1 pe data de 10 decembrie, iar prețul său va fi de aproximativ...

Închide