Aproximativ 15% dintre români fac cumpărături online

Share Button  Aproximativ 15% dintre români fac cumpărături online share small

cumpăraturi online 2  Aproximativ 15% dintre români fac cumpărături online cump  raturi online 2

România intră în rândul altor țări mult mai dezvoltate. Magazinele online au avut parte de o creștere rapidă, iar în prezent 15% dintre utilizatorii de internet din România efectuează cumpărături online, mai exact în jur de 1,2 milioane de români. 70% dintre ei plătesc în numerar când le sosește produsul și doar un sfert folosesc cardul ca mod de plată.

Piața online crește cu aproximativ 40 de procente în fiecare an. În topul cumpărăturilor online se află produsele IT, urmate de produsele electronice, articole vestimentare, pe urmă cărți, CD / DVD, bilete la concerte, articole și decorațiuni pentru case, produse alimentare și băuturi alcoolice.

Conform statisticilor, persoanele cu vârsta de peste 49 de ani și cu un venit lunar net al familiei mai mic de 1000 de lei nu au făcut niciodată cumpărături online.

Care sunt avantajele shopping-ului online?

Cel mai mare avantaj al shopping-ului online este pretul mai redus al produselor fata de cel din magazinele clasice deoarece cu un magazin online nu trebuie platit pentru chirie si spatiu comercial, amenajarea acestuia. Un alt avantaj al cumparaturilor online este faptul ca ele va vor ocupa mai putin timp. Intr-un magazin online puteti sa va “plimbati” printre produse cat doriti fara sa fiti asaltati de catre un vanzator

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Ce s-ar întampla dacă nu am muri?

Tuturor ne este frică de moarte, toți ne dorim să trăim cât mai mult, dar te-ai întrebat vreodată ce s-ar...

Închide