Ce declară acum omul care a inventat primul virus pe calculator

Share Button  Ce declară acum omul care a inventat primul virus pe calculator share small

fred cohen  Ce declară acum omul care a inventat primul virus pe calculator fred cohen

Două miliarde de oameni îl urasc fără să-l cunoască sau măcar să îi știe numele. Omul care a inventat primul virus pe calculator în urmă cu 28 de ani este Fred Cohen.

Cum a început totul?

Pe vremea când era student la Universitatea Southern California, Cohen a auzit că în altă universitate s-a creat un “cal troian” care le permitea hackerilor să obțină accesul în sistemul de operare ale anumitor mașini, și astfel s-a gândit că acest “cal troian” ar putea fi programat să se multiplice. Cohen a povestit pentru BBC că stătea în sala de clasă și se gândea că dacă “troianul” s-ar putea multiplica în alte programe, atunci toate programele ar fi infectate. Această idee a fost împărtășită cu un expert în securitatea calculatoarelor și așa s-a creat primul virus pe calculator. În acel moment Cohen a simțit un sentiment de succes, dar chiar la scurt timp a început să simtă un sentiment de vinovăție. În acel moment și-a dat seama că ceea ce făcuse este de rău, iar în următorii șase ani acesta a încercat să găsească metode de a proteja calculatoarele de viruși.

virus computer  Ce declară acum omul care a inventat primul virus pe calculator virus computer

Cohen a declarat “Virușii ar fi apărut oricum, într-un fel sau altu. Dacă nu o făceam eu, ar fi făcut-o alții. Problema era dacă virușii apăreau în urma unei cercetări academice care să conțină și metode de a-i contracara, sau apăreau înainte ca oamenii să fie avertizați ,ceea ce era un lucru mult mai rău.”

 

Potrivit unei statistici găsite pe internet, o treime dintre calculatoarele din Europa sunt infectate cu viruși, deși majoritatea au instalate programe antivirus. Cele mai mari probleme sunt întâlnite în țările Bulgaria și Ungaria. În România, procentul utilizatorilor care folosesc în mod oficial antivirus este de 64%.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Câți utilizatori români sunt pe Facebook ?

Facebook a devenit rapid un fenomen în întreaga lume, inclusiv și la noi în România, dar te-ai întrebat vreodată câți...

Închide