Ce este un toner?

Share Button  Ce este un toner? share small

Unul dintre produsele cele mai răspîndite este laserul toner. El poate fi cumpărat de la producător sau de la magazine de top angajate în acest domeniu. Ce este un toner? Un toner este o pulbere care este folosit de imprimantele laser şi fotocopiatoare cu laser pentru a produce textul şi imaginile de pe hîrtie.

Versiunile timpurii ale tonerului erau fabricate din carbon şi pulbere, iar ulterior a evoluat într-un amestec între carbon şi polimer. Tonerul poate duce la riscuri de sănătate în caz de inhalare pentru o perioadă lungă de timp, deorece acesta este o pulbere care poate rămîne suspendată în aer. Tonerul poate fi spălat de pe mînă sau de pe haine cu apă rece. Tonerul este ambalat în butoaie de en-gros, care sunt apoi re-fabricate sau reambalate de către unii pentru a acţiona în calitate de reumplere pentru cartuşele de toner consumate.

Inițial, dimensiunea particulelor de toner medie era de 14-16 microni sau mai mare. Pentru a îmbunătăți rezoluția imaginii, dimensiunea particulelor a fost redusă, ajungând în cele din urmă la aproximativ 8-10 microni pentru 600 inch.

Pentru a obține o imprimare mai fină, unele companii folosesc un proces chimic ca să crească particulele de toner din reactivi moleculari. Acest lucru duce la dimensiuni mai uniforme și forme de particule de toner. Cele mai mici forme, uniforme permit ca reproducerea culorilor sa fie mai precisă și mai eficientă.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Noua aplicatie care transforma iPad-ul tau intr-un scaner, copiator si fax

Cu lucruri din ce în ce mai digitale în aceste zile, necesitatea pentru lucruri cum ar fi imprimante, scanere şi...

Închide