Ce s-ar întampla dacă nu am muri?

Share Button  Ce s-ar întampla dacă nu am muri?  share small

viata vesnica  Ce s-ar întampla dacă nu am muri?  viata vesnica

Tuturor ne este frică de moarte, toți ne dorim să trăim cât mai mult, dar te-ai întrebat vreodată ce s-ar întampla dacă nu am muri sau cum ar fi să trăim veșnic? Este posibil așa ceva? Unii cred că tehnologia va evolua atât de mult încât va reuși să facă posibil acest lucru. Trecerea omului de la starea de făptură muritoare la cea de ființă nemuritoare ar fi cea mai drastică schimbare. Oricât de mult ai iubi viața, cum ar fi să știi că totul nu se va termina niciodată? Cum este o poveste fără deznodământ? Ai mai avea vise? Ți-ai mai trăi visul dacă l-ai putea trăi veșnic? Ar mai exista intensitate, fericire, iubire, lacrimi ? Oamenii s-au confruntat cu realitatea că viața este scurtă și au visat mereu să trăiască mult, uneori zicând chiar că și-ar dori să trăiască veșnic. Religiile au venit cu ideea consolării sufletului și a unei vieți de dupa moarte, o lume în care viața eternă este posibilă, dar oamenii au continuat să aspire spre nemurirea fizică. Citind pe internet despre acest subiect am descoperit ca există oameni de știință care cred cu adevarat că în câteva decenii nemurirea sufletului va fi posibilă.

Îmbătrânirea și moartea ne-au ajutat să evoluăm ca și specie și în același timp ne-au ajutat să ne bucurăm cu adevărat de viață. Acum ce ar fi ca să nu se mai investească o grămadă de bani într-o viață nemuritoare care va distruge cu adevărat specia umană, iar oamenii de știință să nu se mai ocupe de astfel de lucruri și să se alăture în aplicarea unui sistem medical mai bun care să ne țină mai mult în viață, în eliminarea sărăciei și a foametei și în domolirea violenței care încă scurtează nenumărate vieți.

Viața nemuritoare nu ar rezolva marile probleme ale civilizației umane, din contră ar distruge specia umană si tot ce tine de aceasta, de aceea tot ce rămâne este să ne bucurăm de viață și să fim conștienți că moartea este un lucru absolut firesc.

Care este părerea ta?

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Cele mai așteptate smartphone-uri din 2014

Cât de curând vom intra în noul an. 2013, a fost un an foarte bun în lumea smartphone-urilor, dar 2014...

Închide