Ce vom manca in viitor? Alimente printate 3D din prafuri si uleiuri

Share Button  Ce vom manca in viitor? Alimente printate 3D din prafuri si uleiuri share small

mancare-printata  Ce vom manca in viitor? Alimente printate 3D din prafuri si uleiuri mancare printata

NASA finanteaza cu 125.000 de dolari un proiect de cercetare care urmareste printarea 3D a alimentelor din prafuri si uleiuri pentru a asigura necesarul de hrana.

Acest proiect ii apartine inginerului Anjan Contractor si presupune ca alimentele createa sa fie utilizate de catre astronauti si pe urma de un public mult mai larg. Contractor crede va veni o zi in care fiecare bucatarie va fi dotatat cu o imprimanta 3D astfel incat toata populatia lumii sa consume alimente printate din pulberi si uleiuri, dar cu un aport nutritional sanatos.

Dacă acum nu vă atrage deloc gândul de a consuma ceva creat de imprimantele 3D, asta se datorează faptului că acum vă permiteţi să cumpăraţi alimentele existente. Însă, odată ce numărul populaţiei va creşte, s-ar putea să nu mai dispunem de aceleaşi resurse.

„Sistemul de alimentatie actual nu va putea sustine 12 miliarde de oameni. Prin urmare,va trebui sa ne schimbam perceptia fata de ceea ce consideram hrana”, a declarat Contractor.

Pizza se află printre felurile de mancare ce urmează a fi create de către imprimantele 3D. Posibilitatea de a fi printată în straturi face din ea un candidat potrivit pentru printare. Mai întâi, dispozitivul trebuie să „printeze” un strat de aluat care va fi copt chiar în timpul printării cu ajutorul unei plăci încălzite pe care va fi aşezat. Apoi, următoarele straturi vor fi alcătuite dintr-un sos de roşii. Spre final, pizza va primi şi un topping, „un strat de proteine”, care ar putea fi creat din orice, inclusiv din carne, lapte sau plante.

Pentru a viziona printarea unei ciocolati dati click aici.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Monitor LCD 22 inch Samsung SyncMaster 2232BW

Descriere: Suntec Trade Oradea va pune la dispozitie un monitor care sa dea viata imaginilor la un pret accesibil si...

Închide