Cele mai ciudate lucruri create cu ajutorul imprimantei 3D

Share Button  Cele mai ciudate lucruri create cu ajutorul imprimantei 3D share small

imprimante-3D  Cele mai ciudate lucruri create cu ajutorul imprimantei 3D imprimante 3D

Am tot vorbit aici pe blog despre imprimantele 3D şi potenţialul acestora. Ele au fost ţinute ascunde de oamenii obişnuiţi, însă lucrurile se vor schimba de acum încolo, ele putand fi achiziţionate la preţul de 1300 de dolari.

Acum am să vă prezint o listă cu cele mai ciudate obiecte create cu această tehnologie:

1. O armă funcţională

Am şi scris un articol aici pe blog despre această armă care seamănă mai degrabă cu o armă de jucarie, decat cu una mortală. Acest produs a  împărţit deja lumea în susţinători şi oponenţi.

2. O vioară

Un baiat pe nume Alex Davies a folosit imprimanta 3D pentru a construi corpul unei viori de plastic, o muncă care l-a costat un weekend şi 12 dolari.

3.Celule stem umane

Deşi sunt slabe şansele să vedem aşa ceva în producţia de masă în curand, cercetătorii au creat o imprimantă 3D specială pentru celulele stem. Aparatul produce celule stem embrionice perfect viabile, care se pot dezvolta apoi în orice fel de ţesut.

4.Faţa unui rege decedat

Expertii de la Universitatea din Dundee au reprodus oasele şi pielea pe calculator ale Regelui Richard al III-lea şi au imprimat rezultatul cu ajutorul dispozitivului 3D.

5. O ureche bionică

Si despre această ureche bionică am scris un articol aici pe blog. Cercetătorii de la Universitatea Princeton sunt cei care au creat urechea bionica, din celule de vitel, gel polimer şi particule de argint.

6. O parte dintr-un craniu

În martie, chirurgii au inlocuit 75% din craniul unui barbat, cu un model din plastic, produs la imprimanta 3D. Un lucru impresionant, din punctul meu de vedere.

7.Un fat

Pentru viitorii părinţi nerăbdători să vadă cum vor arăta copiii lor, compania Fasotec poate transforma imaginile RMN în mulaje tridimensionale, de greutatea unei coli de hartie.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Alimentator imprimanta HP 18V 2.23A 0950-3807

Descriere: Vă punem la dispoziţie un alimentator pentru imprimantele HP de 18V, 2.23A şi o putere de 40W. Compatibilitate: Acest...

Închide