Cine este inventatorul parolelor pentru calculator și ce spune acum despre ele?

Share Button  Cine este inventatorul parolelor pentru calculator și ce spune acum despre ele? share small

Fernando CorFernando Corbato  Cine este inventatorul parolelor pentru calculator și ce spune acum despre ele? Fernando Corbatobato, acesta este numele omului care a inventat parola pentru calculator. Cine este mai exact el?

Fernando Corbato este un informatician american, cunoscut ca fiind un pioner în domeniul dezvoltării sistemelor de operare cu partajare a timpului. A luat multe distincții, printre ele aflându-se și premiul Turing în anul 1990 “pentru muncă de pionerat în organizarea conceptelor și conducerea dezvoltării de sisteme de calculatoare de uz general, pe scară largă, cu partajare a timpului și resurselor”.

In anul 1960 Corbato implementeaza prima parola pentru calculator. In prezent recunoaște că parolele au ajuns un coșmar și că nu cunoaște pe nimeni care să-și amintească toate parolele folosite. El a declarat că dispune de aproximativ 150 de parole la ora actuală, pe care le-a folosit de-a lungul anilor. Conform declarațiilor sale, parolele nu au un nivel de securitate foarte mare, dar sunt suficiente pentru a asigura siguranța conturilor de care se folosește.

Problema cea mai mare este că orice parolă este vulnerabila când este trimisă de pe alt server deoarece oricât de securizat ar fi, el poate fi ținta unui hacker.

Cât despre Corbato, acesta a declarat că pentru a-și ține toate parolele minte folosește una dintre cele mai clasice metode și anume își notează parolele pe o bucată de hârtie.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Microsoft a lansat noua tabletă Surface Pro 3

Compania americană Microsoft a lansat zilele trecute noua sa tabletă din gama Surface, este vorba de Surface Pro 3, dispozitiv...

Închide