Computerul care le permite cainilor sa aprinda lumina, sa porneasca masina de spalat si sa raspunda la telefon

Share Button  Computerul care le permite cainilor sa aprinda lumina, sa porneasca masina de spalat si sa raspunda la telefon share small

caine deschide usa  Computerul care le permite cainilor sa aprinda lumina, sa porneasca masina de spalat si sa raspunda la telefon caine deschide usa

Oamenii de ştiinţă proiectează un computer care va fi destinat cainilor, iar aceştia vor putea să se joace, să opereze aparatura electrocasnică şi să comunice cu stăpanii lor.

Proiectul are ca şi scop dezvoltarea unor dispozitive care pot fi controlate cu ajutorul unui touch screen şi cu obiecte ce pot fi scuturate de către caini pentru a controla computere.

De exemplu, atunci cand un caine doreşte să lanseze un semnal de alarmă, el poate folosi un dispozitiv ce le va permite să solicite prezenţa serviciilor de urgenţă cu o simplă atingere de buton.

„Proiectul are ca şi scop ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi, cainii putand efectua diferite sarcini pentru stăpanii lor, cum ar fi să aprindă lumina, să pornească maşina de spălat sau să răspundă la telefon” , a declarat Dr. Clara Mancini, şeful echipei de interacţiune animal-computer.

„Privind spre viitor, nu putem spune cât de departe vom ajunge, însă avem foarte multe preconcepţii despre animale şi despre ce sunt ele capabile să facă. Este posibil să inventăm un sistem care să permită animalelor, dacă nu să trimită emailuri, să înţeleagă că pot intra într-o conversaţie cu un om aflat de cealaltă parte a unei legături la Internet”, a mai spus cercetătoarea.

De asemenea, cercetătorii lucrează in prezent la jucării şi jocuri pentru animale care să le permită câinilor să înveţe cum să folosească dispozitivele. Oamenii de ştiinţă au obţinut o bursă de 15.000 de lire sterline de la Dogs Trust pentru a concepe un „coteţ” dotat cu tehnologie computerizată.

Click aici pentru video.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Cum rezolvati eroarea 5B00 pe imprimantele Canon Pixma IP6210D si IP6220D?

Pasul 1: - Conectaţi cablul de alimentare la sursa electrică - Ţineţi apăsat pe butonul Resume / Cancel - Apăsaţi...

Închide