Cum se inlocuieste ecranul laptop-ului

Share Button  Cum se inlocuieste ecranul laptop-ului share small

ecran laptop spart  Cum se inlocuieste ecranul laptop-ului ecran laptop spart

S-a spart ecranul laptop-ului ? Schimbarea acestuia cu unul nou este mai ușoara decât ați putea crede.

Ce e mai dureros decat sunetul ecranului unui laptop im momentul in care se crapa cand atinge podeaua? Vocea un reprezentant de tech-suport de la reprezentanta care vă spune că va costa in jur de 800 de Lei să-l înlocuiască. Cu puțin mai mult decât o șurubelniță, puteți înlocui ecranul dumneavoastră. Cititi mai departe pentru a vedea cum să găsiti și instalati un display laptop nou.

Pasul 1: Determinați dacă aveți nevoie de un nou ecran

Dacă ați scăpat laptop-ul sau a căzut ceva pe el și-a fracturat ecranul, diagnosticul este ușor. Conectați un monitor extern la notebook-ul dvs. prin intermediul port-ului VGA pentru a verifica dacă celelalte componentele ale notebook-ului funcționeaza în continuare. În cazul în care laptop-ul functioneaza corect în toate celelalte privințe, e timpul sa începeti cautarea unui nou display laptop.

În cazul în care problemele tale de afișare nu sunt urmarea unei daune fizice vizibile, cu toate acestea, problema poate fi ecranul LCD.

Pasul 2: Găsiți și eliminați șuruburile ramei

Scoateți cu grijă capacele mici de cauciuc pe rama pentru a descoperi șuruburile care il tin prins de capac.

Inainte de a cumpara un nou LCD, veți dori să examinati și sa notati codul de pe spatele ecranului. Făcând astfel va asigurati că veți obține ecranul potrivit pentru înlocuire.

Înainte de a începe, scoateți bateria laptopului și deconectați alimentator-ul. Pentru cele mai multe laptop-uri, veți avea nevoie de doar o serie de instrumente pentru a demonta ecran-ul: o șurubelniță cu cap Philips, și o șurubelniță foarte mică cu cap plat sau un cuțit.

În primul rând, veți avea nevoie pentru a localiza capacele cu filet. Aceste capace mici de cauciuc sunt, în general, găsite pe partea din față a ramei ecranului, deși la unele notebook-uri s-ar putea sa gasiti acele capacele de-a lungul partii laterale a ecranului. (Rețineți că aceste instrucțiuni sunt pentru cele mai multe modele de laptop, dar, ocazional, veți întâlni modele neobișnuite, cum ar fi Apple iBook G4, care utilizează șuruburi Allen, sau MacBook Apple, care nu are suruburi in rama deloc.)

Utilizați vârful unui mic cu cap plat șurubelniță sau un cuțit pentru a scoate cu grijă fiecare capac de cauciuc până când puteți vedea dacă un șurub se află dedesubt. Dacă găsiți un șurub, scoateți capacul și puneți-l într-o pungă de plastic mică sau altă locație sigură. De obicei, veți găsi cel puțin patru sau șase. După ce le-ați localizat pe toate, scoateți-le și păstrați-le impreuna cu capacele.

Pasul 3: Eliminați rama

După ce ați eliminat toate șuruburile de fixare a măștii, trageți ușor rama de la ecranul LCD.

La centrul de partea de jos a ecranului LCD, să se aseze cu atenție degetele între rama și ecran, și trageți ușor de rama. De obicei, acesta se va desprinde cu ușurință, dacă nu, trageți-l ușor în direcții diferite, până când o face. Cu atenție repetati procedura in jurul ramei, trăgând-o afară din plastic-ul din spatele ecranului.

Odata scoasa rama, veți vedea ecranul LCD în rama lui metalica. Pe cele mai multe notebook-uri, placa de invertor este direct sub ecran. Acum aveti posibilitatea de a înclina ecranul LCD înainte. Dacă nu, verificați șuruburile de fixare suplimentare ale balamalelor.

Dacă display-ul laptop nu implică daune fizice, cum ar fi un ecran spart, verificați cablul de conectare al ecran-ului cu placa de baza si invertor-ul pentru conexiunile slăbite sau rupte fire. Daca sunteti norocos, soluția la problema poate fi reconectarea unui cablu desprins sau înlocuirea unuia rupt.

Sfat: În cazul în care, în orice moment rama nu se desprinde la tragerea cu o cantitate moderată de forță, sa vă asigurati că nu ati trecut cu vederea nici un șurub.

Pasul 4: Găsiți piesele potrivite de schimb

Expunerea partea din spate a panoului LCD vă permite să vedeți său producător fracțiune de numărul de informatii, precum si ajunge la conexiunile sale de cablu.

Acum, că v-ați expus ecran, uita-te pentru o etichetă pe partea din spate care arată numărul de piesă al producătorului. Acest obicei este format din una sau mai multe litere, urmate de o serie de numere. Producătorii folosesc, uneori, ecrane diferite pentru variante ale modelului de laptop aceeași, deci având în acest număr se va asigura că veți obține ecranul de înlocuire adecvată pentru laptop.

Înarmat cu aceste informații, sunteți gata pentru a asigura un ecran de înlocuire. Sansele sunt puteți achiziționa de la producătorul ecranul notebook-ului, dar veți plăti, probabil, o primă abrupt. Cel mai bun pariu este de a căuta în altă parte on-line. Introduceți numărul de piesă pentru LCD (sau numărul de laptop modelului și termeni cum ar fi „de înlocuire LCD”) într-un motor de căutare pentru a găsi o varietate de distribuitori on-line pentru piese de laptop. eBay este un alt bun sursă de-veți găsi noi ecrane, ecrane de funcționare de ocazie tras de la notebook-uri rupte, și invertoare de înlocuire.

O companie specializata in LCD-uri de înlocuire pentru cele mai multe branduri de laptop majore, ScreenTek este un alt loc minunat pentru a începe. Acesta oferă, de asemenea, îmbunătățite lucioase ecrane pentru unele modele de laptop, precum și un sortiment de ghiduri de instalare ilustrate.

Pasul 5: Înlocuiți ecranul spart

După ce poziționați ecranul LCD nou, înșurubați în locul în rama metalica.

Înainte de a scoate LCD spart, va trebui să deconectați cablurile de conexiune să notebook-ul. Cablu video este de obicei un cablu panglică lungă lipit la partea din spate a ecranului. Îndepărtați banda, apoi scoateți cu grijă conectorul din spate a ecranului LCD. De asemenea, aveți grijă să decuplați cablul de alimentare între ecranul LCD și invertorul. Dacă aveți nevoie pentru a elimina convertizorului să-l înlocuiască sau să acceseze conector de alimentare, scoateți pur și simplu șuruburile care dețin invertor în loc, apoi deconectați conectorii de putere din fiecare parte a consiliului invertor. După ce cablurile sunt deconectate, scoateți șuruburile care dețin LCD cadru metalic, și alunecare LCD vechi afară. Instalarea noului LCD este pur și simplu o chestiune de inversare a procesului: Înșurubați LCD nou în rama metalica, apoi conectați cablul video și invertor.

Pasul 6: Testul final

Înainte de a înlocui rama și șuruburile sale, a pus nou ecran pentru testare. Atașați caramida de alimentare sau reinstalați bateria, si putere de pana la laptop. Dacă ecranul nu funcționează corect, puterea de jos, apoi verificați invertor și video-cablu conexiuni.

Odată ce sunteți sigur că totul e în lucru, fixați rama la locul lor, înlocuiți șuruburile și apăsați pe șurubul acoperă. (Este posibil să doriți să adăugați o pată de clei ușoară, cum ar fi a lui Elmer, la partea din spate a șurubului se referă pentru a le asigura.) Laptopul dvs. este acum din nou în acțiune, la o fractiune din costul vei plăti pentru a avea ecranul înlocuit de către producător.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
replacing-laptop-ccfl-backlight-bulb
Display patat – metode de curatare

Daca nu ai mai desfacut pana acum un LCD, (laptop,televizor,etc) este bine sa cauti un specialist. Daca te hotarasti sa-l...

Închide