Cum vor arăta autostrăzile în viitor ? Inovații pentru șoferii auto

Share Button  Cum vor arăta autostrăzile în viitor ? Inovații pentru șoferii auto share small

fleet-driver-training-banner2  Cum vor arăta autostrăzile în viitor ? Inovații pentru șoferii auto fleet driver training banner2

Inginerii din diverse părți ale globului, cum ar fi Statele Unite ale Americii, Olanda, Coreea de Sud, pun la punct o serie de tehnologii interesante în cadrul proiectului de autostradă inteligentă. După cum deja știm, constructorii auto au introdus în ultima perioadă o serie de tehnologii noi care ajută la creșterea gradului de confort, însă drumurile rămân în cea mai mare parte lipsite de inovații.

Mai jos am să vă prezint soluțiile tehnice inedite pentru a crește gradul de siguranță și de confort pentru șoferii auto pe autostradă:

Marcaje speciale pe timp de noapte

Iluminarea autostrăzilor este o problemă destul de mare. Ideea de marcaje speciale pe timp de noaptea aparține olandezilor de la Studio Roosegarde. Vopseaua de pe marcaje are în componență o pudră foto-luminiscentă care are rolul de a atrage energie solară pe timpul zilei, iar pe timp de noapte marcajul va deveni fosforescent timp de cel mult 10 ore, având un grad de vizibilitate mai bun decat cel din prezent.

1  Cum vor arăta autostrăzile în viitor ? Inovații pentru șoferii auto 1

Vopseaua va anunța temperatura asfaltului

Temperatura suprafeței de rulare este un aspect important pentru stabilitatea mașinii. Tehnologia Dynamic Paint va permite ca pe șosea să apară cristale de gheață care vor avea rolul psihologic de a îndruma șoferii sa fie mai atenți în trafic.

2  Cum vor arăta autostrăzile în viitor ? Inovații pentru șoferii auto 2

Iluminare cu energie eoliană

Amplasând mici instalații eoliene pe marginea autostrăzilor, ele vor permite transformarea vântului în energie electrică și îl va transmite apoi la sistemul de iluminare.

3  Cum vor arăta autostrăzile în viitor ? Inovații pentru șoferii auto 3

Iluminarea șoselei doar în caz de necesitate

Tehnologia Interactive Light va permite ca pe autostradă să se monteze diverși senzori care avertizează sistemul de iluminare că se apropie o mașină pe porțiunea respectivă de drum. În acea clipă, sistemul de iluminare se aprinde pentru a asigura o vizibilitate bună șoferului, iar după ce acesta trece sistemul se va stinge.

4  Cum vor arăta autostrăzile în viitor ? Inovații pentru șoferii auto 4

Banda de urgență pentru mașini electrice

Banda de urgență va fi folosită în scopul de a încărca bateriile mașinilor electrice în mers, evident la o viteză mai mică decât cea obișnuită.

5  Cum vor arăta autostrăzile în viitor ? Inovații pentru șoferii auto 5

Ca și o concluzie, aceste proiecte sunt foarte interesante, dar noi în Romania până să ne gândim la autostrăzi inteligente, ar trebui să ne gândim intai la simple autostrăzi.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Imprimante, copiatoare și scannere la Suntec – Preturi avantajoase

Magazinul online www.suntec.ro s-a născut din dorința de a oferi clienților produse de calitate la preturi avantajoase. Activăm pe piața...

Închide