De ce nu folosim accesul gratuit la informație? – Fii curios!

Share Button  De ce nu folosim accesul gratuit la informație? - Fii curios! share small

acces la informatie  De ce nu folosim accesul gratuit la informație? - Fii curios! acces la informatie

Cu toții recunoaștem că internetul este o tehnologie revoluționară care a schimbat viețile noastre. Internetul este peste tot în lume, folosit într-un fel sau altu de majoritatea oamenilor. Cine s-ar fi gândit că vom putea comunica în timp real cu persoanele aflate la mii de kilometri? Că, deși ilegal, vom putea citi cărți gratuit, viziona filme gratuit, descărca piese și albume ale artiștilor preferați gratuit, că ne vom putea juca jocuri gratuit? (acesta este adevărul, deși nu susțin piratarea și susțin creativitatea și arta) și cine s-ar fi gândit, mai ales noi românii după o perioadă grea de comunism, că vom avea atât acces la informație? Că putem fi la curent cu tot ce apare nou? Că ne putem satisface curiozitatea? Fiți curioși! Lumea are nevoie de informații!

Cum ați putea fi creativi în viață dacă stați majoritatea timpului în casă și stați doar pe facebook, citiți reviste online mondene, vă uitați la televizor, mai cobori până la magazin și tot așa în fiecare zi? Problema nu este că stați pe calculator sau că vă uitați la televizor (că tot critică majoritatea persoanelor televizorul) ci ceea ce faceți pe calculator sau la ce vă uitați la televizor. Legal, ilegal, avem acces gratuit la informație! Părinților noștri li s-ar fi părut un vis să aibe acces gratuit la informație.

De ce nu folosim acest lucru? De ce să stăm pe facebook 2 ore, când putem sta o oră și în cealaltă oră să vizionăm niște opere de Constantin Brâncuși, să citim o poezie de Eminescu, să aflăm istoria României, de unde ne tragem.. (pe multă lume dacă îi intrebi când a fost Războiul de Independență sau Marea Unire habar nu au), să urmărim o conferință cu Dan Puric, un interviu cu Emil Cioran, Petre Tuțea, să citim despre Traian Vuia, Henri Coandă, Carol 1, să ascultăm George EnescuMaria Tănase să citim Mircea Eliade, să știm cine sunt Nicoale Paulescu, Ana Aslan, George Emil Palade, Justin Capră, etc. (toate aceste nume sunt doar cateva exemple deoarece Romania are genii mari de tot) Toate astea sunt prețioase, informațiile sunt prețioase! Cunoscând mai mult, știi să te descurci în viață, să-ți susții ideile și să faci diferența dintre bine și rău.

Profitați! Fiți curioși!

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Pe 27 septembrie Fifa 14 ajunge în România

Peste 4 zile, mai exact pe data de 27 septembrie, românii se vor putea juca mult așteptatul joc de fotbal...

Închide