Detalii despre cerneala de cartus – Tipuri de cerneala

Share Button  Detalii despre cerneala de cartus - Tipuri de cerneala share small

Există 3 factori importanţi care pot face ca o lucrare de imprimare să fie bună şi anume cerneala, hîrtia şi imprimanta în sine. Astăzi vom discuta despre cerneala de cartuş în sine. Imprimanta cu jet de cerneală utilizează 2 tipuri specifice de cerneală şi anume vopsea şi pigmenţi. Pentru a fi sincer, n-am ştiut că există vreo diferenţă între tipurile de cerneală utilizate în cartuşul de cerneală, dar am aflat de curînd că fiecare tip de cerneală are caracteristicile sale.

Cerneala pe bază de vopsea

Cerneala pe bază de vopsea este un tip de cerneală solubilă în apă care are o strălucire şi un contrast ridicat şi imprimă un negru mai bogat. Acesta este motivul pentru care HP Deskjet produce texte mai vibrante deoarece utilizează acest tip de cerneală. Singurul dezavantaj este că acest tip de cerneală îşi pierde culoarea mai repede, dar în ciuda acestui lucru imprimă fotografii excelente.

Cerneala pe bază de pigmenţi

Cerneala pe bază de pigmenţi este o cerneală de apă solubilă semi-fabricată din răşini şi polimeri. Din cauza modului în care este produsă, companiile s-au luptat pentru a da luminozitate şi a rezultat într-un cartuş cu un preţ mai mare. Ceea ce s-a obţinut a fost un produs care se uscă rapid şi nu decolorează. Firmele ca şi Dell, Compaq şi Canon folosesc pigmenţi negri în cartuşele lor chiar dacă folosesc cerneala pe bază de vopsea în cartuşele color.

Am găsit o tehnica foarte bună pentru a economisi bani, folosind cerneala de culoare, cu care să faceti fotografii excelente. Cînd luaţi o poză şi vreţi să o imprimaţi, utilizaţi o hîrtie lucioasă grea. Faceţi o singură dată imprimarea şi pe urmă lăsaţi-o să se usuce cîteva minute şi va rezulta un produs minunat.

Am prezentat cele două tipuri de cerneală. Diferenţele între cele două nu sunt foarte mari, aşa că nu pot să vă zic mai mult decît să vă alegeţi care vi se potriveşte şi în funcţie de ce buget aveţi.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Imprimanta HP conectata la internet

HP a venit cu o tehnologie de ultimă generaţie în industria imprimantelor. Sezonul de vacanţă a introdus imprimantele " all...

Închide