IBM a intrat in Cartea Recordurilor cu „cel mai mic film” realizat in istoria omenirii

Share Button  IBM a intrat in Cartea Recordurilor cu "cel mai mic film" realizat in istoria omenirii share small

boy-and-his-atom  IBM a intrat in Cartea Recordurilor cu "cel mai mic film" realizat in istoria omenirii boy and his atom

Cercetătorii de la compania IBM au prezentat de curand „cel mai mic film din lume”, o operă revoluţionară realizată cu ajutorul unui microscop foarte puternic, care arată mişcarea unor atomi, măriţi de aproximativ 100 de milioane de ori, conform AFP.

Acest scurtmetraj durează aproximativ 1 minut şi 30 de secunde şi poartă numele de „Un baiat şi atomul lui”. Filmul prezintă povestea unui mic personaj care se joacă cu un atom, reprezentand astfel o altă metodă pedagogică de explicare a ştiinţei.

Pentru realizarea acestui film, atomii au fost deplasaţi cu ajutorul unui miroscop special construit în urmă cu cativa ani de către IBM, o invenţie care le-a adus inventatorilor premiul Nobel.

Instrumentul „este primul care permite oamenilor de ştiinţă să vadă lumea infinit de mică, până la nivelul atomilor”, a spus Christopher Lutz, cercetător la compania IBM.

Aparatul nu seamănă cu un microscop tradiţional, întrucât el cântăreşte două tone şi funcţionează la o temperatură de -268°C. Instrumentul permite mărirea obiectelor plasate pe lamela sa de 100 de milioane de ori.

Filmul „A Boy and his Atom” a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness, fiind considerat „cel mai mic film de animaţie din lume”, potrivit celor de la IBM.

Pentru a vedea filmul dati click pe linkul de mai jos:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oSCX78-8-q0

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Cum sa rezolvati eroarea 0xc4eb841a, Oxc4eb841a de pe imprimantele HP?

Soluţia 1: - Deschideţi uşa frontală a imprimantei - Scoateţi cartuşele şi închideţi capacul - Opriţi imprimanta şi scoateţi cablurile...

Închide