Imprimanta 3D folosită de chinezi construiește 10 case pe zi

Share Button  Imprimanta 3D folosită de chinezi construiește 10 case pe zi share small

casa-cu-imprimanta-3d_14508900  Imprimanta 3D folosită de chinezi construiește 10 case pe zi casa cu imprimanta 3d 14508900

În ultima perioadă, imprimantele 3D fac tot felul de chestii interesante, astfel pe internet a apărut recent o știre: chinezii folosesc o imprimantă 3D pentru a construi 10 case pe zi. Noua tehnologie a generat 10 case în 24 de ore. Locuințele rezultate în urma acestui proces sunt relativ mici și nu arată spectaculos din afară. În schimb, există multe posibilități de amenajare în interior. Casele sunt realizate în mare parte din materiale reciclabile și vor avea un preț final de 5000 de dolari.

Cum funcționează imprimanta? La bază ea creează niște blocuri ce pot fi suprapuse folosind o combinație de ciment și sticlă, dispusă într-un tipar structural. Structura imprimatei are și niște goluri de aer care pot spori gradul de izolare a pereților. Momentan imprimanta nu funcționează decât în fabrică, astfel locuintele trebuiesc mutate și ansamblate.

Acest tip de locuință este utilă în cazul unor dezastre naturale, atunci când foarte mulți locuitori riscă să rămână fără acoperiș deasupra capului.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Cupa Mondială din Brazilia un fenomen! 161 de milioane de oameni au intrat pe site-ul Fifa

Cupa Mondială continuă să fie un fenomen în întreaga lume. Rihanna trimite mesaje pe Twitter în timpul partidelor, Robert de...

Închide