Imprimanta 3D salveaza vieti! Un bebelus a supravietuit datorita unui dispozitiv medical printat 3D

Share Button  Imprimanta 3D salveaza vieti! Un bebelus a supravietuit datorita unui dispozitiv medical printat 3D share small

bebe-imprimanta3d  Imprimanta 3D salveaza vieti! Un bebelus a supravietuit datorita unui dispozitiv medical printat 3D bebe imprimanta3d

Potenţialul imprimantelor 3D depăşeşte orice limită. O atelă bronhică creată de o astfel de imprimantă a salvat viaţa unui bebeluş.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au folosit o imprimantă 3D pentru a crea un dispozitiv care a salvat viaţa unui bebeluş care suferea de traheobronhomalacia, o boală datorită căreia copilul nu putea respira.

Cum funcţionează această atelă bronhică?

Cercetătorii au folosit un computer tomograf pentru a scana bronhiile şi traheea copilului. Pe baza acestor imagini ei au printat o atelă bronhică dintr-un material biodegradabil numit policaprolactonă, astfel încât ea să se dizolve în aproximativ 3 ani, când căile respiratorii ale copilului  vor fi dezvoltate complet şi nu vor mai avea nevoie de susţinere.  Pe urmă, atela a fost implantată în mod chirurgical, permiţându-i copilului să respire intr-un mod normal.

Cat de importantă este această reuşită pentru medicină?

Datorită imprimantelor 3D se pot crea dispozitive personalizate pentru pacienţi. Specialiştii estimează că 100 de atele similare ca şi cea folosită în cazul acestui copil pot fi printate în mai puţin de 4 ore.

„Tehnicile de printare 3D ne permit să formăm astfel de dispozitive într-un timp scurt. Mai mult, dacă este nevoie, putem personaliza atele cu ajutorul computerului tomograf şi al RMN-ului”, a explicat unul dintre cercetatori.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Monitor LCD 24 inch Philips Brilliance 240BW

Descriere: Suntec Trade Oradea vă pune la dispoziţie un monitor LCD cu o diagonală de 24 inch. El dispune de...

Închide