Imprimante 3D

Share Button  Imprimante 3D share small

Pe măsură ce rezoluţia 3D a venit pe piaţă cu filme şi seturi de televiziune, aceasta a invadat automat şi industria imprimantelor.

Pentru a efectua o imprimare, aparatul citeşte design-ul şi stabileşte straturi succesive de lichid, praf sau material pentru a construi modelul dintr-o serie de secţiuni transversale. Aceste straturi care corespund secţiunilor transversale virtuale de la modelul CAD sunt unite împreună sau în mod automat pentru a crea forma finală. Nu există nici o hîrtie implicată în acest proces. Avantajul principal al acestei tehnici este abilitatea sa de a crea aproape orice formă sau caracteristică geometrică.

Imprimarea 3D este realizată folosind un proces aditiv, în cazul în care straturile succesive de material sunt stabilite în diferite forme.

Imprimarea 3D este efectuată de către materialele imprimantei cu ajutorul tehnologiei digitale. De la începutul secolului XXI a existat o creştere mare în vînzările acestor dispozitive.

Tehnologia este utilizată la bijuterii, încălțăminte, design industrial, arhitectură, inginerie și construcții (AEC), automobile, industria aerospațială, industria dentară şi medicală, educație, sistemele informatice geografice, precum și multe alte domenii.

Predictiile pentru producţiile viitoare de aditivi comerciali solicită întreprinderilor să fie flexibile şi să improvizeze pentru utilizatori mereu lucruri noi pentru a rămîne în continuare competitive.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Imprimanta laser – Un ajutor

Dacă lucraţi într-o companie mijlocie sau mare, sunt şanse ca să utilizaţi imprimanta cu laser pentru ieşire. Imprimantele laser, de...

Închide