Ingredientele majore folosite la cerneala cu jet

Share Button  Ingredientele majore folosite la cerneala cu jet share small

Există cel puţin 10 ingrediente majore în cerneala cu jet. Unele dintre acestea sunt:

1) Triplu distilată, apa deionizată- Apa deionizată este creată prin luarea de apă convenţională şi expunerea ei la răşini încărcate electric. Acest proces elimină ionii de minerale, prin atragerea şi legarea sodiului, fierului, cuprului, clorurii, bromurii la răşini, astfel producîndu-se eliminarea lor din apă. Apa deionizată este în cea mai mare parte pură. Nu conţine numeroase bacterii şi viruşi deoarece aceştia nu sunt atraşi de răşinile electrificate.

2) Biocide şi fungicide- Utilizate pentru îndepărtarea bacteriilor şi a viruşilor.

Ce este biocidul ?

Un biocid este o substanţă chimică care exercită un efect de control asupra oricărui organism dăunător prin mijloace chimice sau biologice. Biocidele sunt utilizate în mod obişnuit în medicină, agricultură, sivicultură, etc. Mai este folosit la tratarea apelor industriale ca un dezinfectant.

Ce este fungicidul ?

Fungicidul este un compus chimic utilizat pentru a ucide ciupercile. Ciupercile pot provoca leziuni grave în agricultură, rezultînd în pierderi de randament, calitate şi profit.

3) Culoare sau pigmenţi de dimensiunea particulelor- Agent chimic care produce culorile specifice: negru, roşu, galben, albastru, etc.

4) Glicol – Produs chimic care reduce la minimum evaporarea şi înfundarea capului.

5) Agenţi de umezire – Sunt folosiţi ca agenţi cu curăţare, ei echilibrînd tensiunea de suprafaţă şi răspîndirea cernelii

6) Plastic – Cantităţi mici de material din plastic se topesc în timpul procesului de imprimare cu laser, lucru care permite ca tonerul să ajungă la hartie şi să creeze o imagine

6) Răşini – Adezivi chimici care leagă cerneala de hartie

7) Agenţi de tamponare – Folosiţi pentru un PH corect şi pentru a spori eficienţa altor adezivi

8) N-metil cunoscut şi ca N-pyrol – Acesta este ingredientul secret care împiedică evaporarea de cerneală în aer. Cartuşele cu jet de cerneală care utilizează N-pyrol pot rezista şi pînă la 3 ani.

Am enumerat mai sus 8 dintre ingrediente, acestea fiind cam cele mai importante dintre ingredientele majore folosite în cerneala cu jet.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Avantaje si sfaturi pentru imprimante second-hand

Bună ziua! Vreau să încep această postare prin a vă spune că este foarte dificil să găsiţi un lucru bun...

Închide