Inima scoasă la imprimantă revoluționează medicina

Share Button  Inima scoasă la imprimantă revoluționează medicina share small

inima  Inima scoasă la imprimantă revoluționează medicina inima

Un profesor de la o Universitate din Japonia și-a propus să creeze inimi cu ajutorul unei imprimante. Insuficiența persoanelor donatoare și copleșit de imposibilitatea de a trata copii cu diferite malformații, l-a determinat pe Nakamura să creeze o inimă. Principiul este același cu imprimările noastre obișnuite. Se “scoate” la imprimantă mii de celule în loc de picături de cerneală, care să fie aranjate în organe tridimensionale.

Acest proiect va fi gata undeva în 20 de ani, până în prezent profesorul reușind să construiască un tub format din celule, asemănător unui vas de sânge, iar pereții săi sunt alcătuiți din straturi care conțin celule diferite.

inima creata cu imprimanta  Inima scoasă la imprimantă revoluționează medicina inima creata cu imprimanta

Ideea în sine nu mă mira deloc la câte am citit în ultima vreme despre imprimantele 3D. De la omul care și-a creat propria mașină de epocă până la mâncare imprimată, toate acestea se spune că vor fi posibile cât de curând. Atât timp cât acest proiect va ajuta medicina care la rândul ei va salva viețile oamenilor, eu sunt de acord, dar toate acestea ne face să ne întrebăm încotro ne îndreptăm și dacă suntem pe drumul cel bun sau din contră?

Comments

comments

Citește articolul precedent:
500.000 de români se joacă pe Facebook Candy Crush Saga

Toți utilizatorii care au cont pe Facebook cu siguranță au văzut pe perete sau au primit o invitație pentru a...

Închide