Lexmark – Scaderi de vanzari in Europa

Share Button  Lexmark - Scaderi de vanzari in Europa share small

Lexmark logo  Lexmark - Scaderi de vanzari in Europa Lexmark logo

Imprimanta laser şi imprimanta cu jet de cerneală au scăzut recent, după ce Lexmark s-a alăturat companiilor cu scădere a vînzărilor în Europa. Stoc-ul Lexmark a scăzut cu 17%, astfel producîndu-se una din cele mai mari pierderi de pe New York Stock Exchange. În plus, meniurile Lexmark trag în jos Xerox şi HP, cei doi mari rivali ai companiei.

Condiţiile economice din Europa şi dolarul mai puternic a dus la previziunile sumbre pentru mai multe companii de tehnologie americane, inclusiv Advanced Micro Devices şi Applied Materials. Acţiunile HP au scăzut cu 3%, în timp ce stocurile Xerox au scăzut cu mai mult de 3%, inclusiv rivalele Canon şi Ricoh au închis bursa de pe Tokyo Stock Exchange.

Michael Holt, un analist de la Morningstar a declara,” Cînd veţi vedea un stres macroeconomic, imprimarea este una dintre zonele cele mai sensibile la evoluţia cererii. Chiar dacă există pe termen lung tendinţe negativiste în imprimare, acestea pot fi exagerate pe termen scurt de condiţiile economice.”

Lexmark deţine aproape 40% din vînzările sale în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, deşi profitul în al doilea trimestru a scăzut.

Spre deosebire de Lexmark, HP are aproape 20% din venituri de la Imaging and Printing Group, pe care societatea o consideră ca un flux de numerar constant ca urmare a vînzărilor repetate ale cartuşelor de imprimantă.

Potrivit lui Holt, Lexmark este axată pe imprimarea de afaceri, în principal, pe cînd HP are o expunere atît a întreprinderilor cît şi a consumatorilor.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Brandul Konica Minolta a castigat MPF copiatorul pentru birou al anului

Konica Minolta U.S.A. a anunţat că a cîştigat primul loc în anul 2012 Brand Keys Customer Loyalty Engagement Index la...

Închide