“Oamenii de știință sunt credincioși?” Întrebarea care l-a pus în dificultate pe Einstein

Share Button  “Oamenii de știință sunt credincioși?” Întrebarea care l-a pus în dificultate pe Einstein share small

Albert Einstein  “Oamenii de știință sunt credincioși?” Întrebarea care l-a pus în dificultate pe Einstein Albert Einstein

În anul 1939, o fetiță de clasa a-6-a îi adreseaza lui Albert Einstein o întrebare foarte interesantă asupra religiei, ea dorind astfel să afle dacă oamenii de știință sunt credinciosi.

Răspunsul celebrului om de știință a fost următorul: “Oamenii de știință consideră că tot ce se întâmplă se datorează legilor naturii. Prin urmare, un om de știință nu poate crede ca evenimentele pot fi influențate de rugăciuni, adică de manifestarea unei dorințe. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu știm prea multe despre aceste forțe, așa că până la urmă ține de credința fiecăruia. Aceste credințe rămân populare, indiferent de evoluția științei.

De asemenea, oricine este dedicat științei se convinge până la urmă că spiritul este rezultatul legilor Universului, astfel implicarea în știință duce la un sentiment religios, dar care este totuși puțin diferit față de religiozitatea cuiva mai naiv.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
De ce a achiziționat Lenovo divizia de telefoane mobile Motorola de la Google?

După ce în 2011 Google cheltuia suma fabuloasă de 12,5 miliarde de dolari pentru achiziția Motorola, la 3 ani distanță...

Închide