xBox One vs. PlayStation 4 – Consolele Microsoft si Sony

Share Button  xBox One vs. PlayStation 4 - Consolele Microsoft si Sony share small

xBox One vs PS 4  xBox One vs. PlayStation 4 - Consolele Microsoft si Sony xBox One vs PS 4

Aceste două aşteptate console vor ieşi pe piaţă în perioada sărbătorilor de iarnă, însă întrebarea mea este care dintre ele merită să fie cumpărate?

Prima consolă care va ajunge pe piaţă este Sony PlayStation 4, iar la puţin timp vine randul xBox One.

Preţul PlayStation 4 va fi de 400 de dolari, iar preţul pentru xBox One va fi de 500 de dolari. Eu zic că e un preţ destul de accesibil avand în vedere noutăţile care le aduc cele două.

Cu toate că ambele console au un procesor AMD Jaguar cu opt nuclee, Playstation 4 dispune de 1,152 de nuclee, in timp ce Xbox One are numai 768. Noua consolă a japonezilor are o performanţă de 1,84 teraflopi (unitatea de măsura a performanţei computerelor) iar Xbox atinge 1,23 teraflopi.

Mai mult, Playstation 4 are un avantaj şi când vine vorba de memoria internă. Sistemul PS 4 este dotat cu 8GB GDDR5 care funcţionează la o frecvenţă de 5500Mhz. Xbox One are 8GB DDR3 RAM la frecvenţă de 2133Mhz. RAM-ul GDDR5 este similar celui găsit pe plăcile video de pe sistemele desktop. Acesta este mult mai bine optimizat pentru procesarea grafică, in concluzie jocurile ar trebui să arate mai bine pe sistemul Sony, din punctul meu de vedere.

Pană una alta, ambele console sunt create la peformanţe foarte mari şi decizia rămane în mainile voastre. Diferenţe mari între cele doua cu siguranţă nu vor exista, iar dacă nu eşti un gamer împătimit nu cred că vei găsi vreo diferenţă între cele două. E un fel de Apple vs Samsung.

Tu ce ai alege? PlayStation 4 sau xBox One?

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Bluetooth printer card HP CB004A

Ce este Bluetooth? Imprimă oricând, oriunde. Tehnologia fără fir Bluetooth permite dispozitivelor Bluetooth să comunice prin unde radio în spectrul...

Închide