Previziunile sumbre ale inventatorului world wide web sau www

Share Button  Previziunile sumbre ale inventatorului world wide web sau www share small

Sir-Tim-Berners-Lee  Previziunile sumbre ale inventatorului world wide web sau www Sir Tim Berners Lee

Inventatorul world wide web sau pe scurt www, britanicul Tim Berners-Lee, a atras atenția asupra unui internet cenzurat și supravegheat, care bineînțeles ar însemna o amenințare la adresa democrației.

Britanicul în vârstă de 58 de ani declară că internetul și rețelele de socializare îi încurajează din ce în ce mai mult pe oameni să acționeze și să scoată la lumină fărădelegile comise în întreaga lume. El a adăugat că măsurile curajoase sunt acum esențiale pentru a ne asigura protecția drepturilor noastre fundamentale la viață privată și libertate de opinie online.

Primul loc în clasamentul țărilor unde internauții au probleme cu viața privată se află Suedia, urmată de Norvegia, Marea Britanie și pe urmă SUA.

Părerea mea este că internetul de când a apărut a fost supravegheat fără ca nimeni să ne dea o confirmare oficială. Vor exista zvonuri și de acum înainte, dar bineînțeles nimeni nu va veni să le confirme deoarece se violează intimitatea și dreptul la liberă exprimare al omului.

Curiozitate: Primul site care a apărut vreodată există și în ziua de astăzi și este http://info.cern.ch

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Samsung a anunțat noul smartphone Galaxy Grand 2

Compania sud-coreeană Samsung a anunțat lansarea unui nou smartphone Galaxy Grand 2, un dispozitiv cu un ecran mare și specificații...

Închide