Prima țară din lume care vrea să ofere Wi-Fi gratuit pe teritoriul întregului stat

Share Button  Prima țară din lume care vrea să ofere Wi-Fi gratuit pe teritoriul întregului stat share small

Gardens by the Bay Singapore  Prima țară din lume care vrea să ofere Wi-Fi gratuit pe teritoriul întregului stat Gardens by the Bay Singapore

Gardens by the Bay este un parc ce se întinde pe 101 de hectare plin cu plante, flori si copaci. Aici se testează un nou sistem din cadrul programului “Super Wi-Fi” unde se folosesc frecvențe vechi pe care se transmiteau semnale de TV analog înainte de trecerea la sistemul digital pentru a putea fi lansat un sistem public Wi-Fi de acces la internet.

Șeful acesui proiect afirmă că este nevoie de 300-400 de stații de bază pentru a acoperi întreaga insulă cu Wi-Fi. Deși poate părea un loc ușor de implementat un Wi-Fi din cauza densității populației, există multe clădiri înalte și alte structuri care ar putea afecta acest proiect, dar se preconziează că se vor instala mai multe puncte de acces, ceea ce presupune un cost mai mare, pentru ca semnalul Wi-Fi să ajungă și la cele mai înalte clădiri din stat.

Dacă ideea autorităților va avea succes, Singapore ar putea deveni primul stat în doi ani în care publicul va putea avea acces gratuit la internet prin intermediul Wi-Fi pe întreg teritoriul.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Ecoul cu cea mai lungă durată se află în tunelele secrete din Scoția

Conform Guinness World Records, ecoul cu cea mai lungă durată a fost înregistrat în tunelele din Scoția. Depozitele de carburant...

Închide