Probleme intalnite la imprimanta cu jet de cerneala

Share Button  Probleme intalnite la imprimanta cu jet de cerneala share small

Mai jos am să vă prezint cum să rezolvaţi unele probleme întîlnite la imprimanta cu jet de cerneală.

1. Print garbage – Verificaţi dacă aţi instalat driverele corect pentru imprimanta dumneavoastră

2. Nici un raspuns de la imprimantă – Dacă calculatorul dă un mesaj de eroare verificaţi dacă cablurile sunt conectate corect. Multe imprimante PC necesită un cablu IEEE 1284, care este diferit de cablu standard paralel bidirecţional. De asemenea, imprimantele Macintosh mai vechi necesită fie un cablu serial sau un cablu LocalTalk. Consultaţi manualul pentru a afla care sunt cablurile de care are nevoie imprimanta dumneavoastră.

3. Probleme cu capul de imprimare – Deschideţi capacul şi asiguraţi-vă că nimic nu obstrucţionează circulaţia capului de imprimare. În cazul în care există un blocaj de hîrtie sau o parte din materialul de ambalare nu a fost eliminat atunci veţi întîmpina această problemă. În cazul în care aceasta este o imprimantă nouă asiguraţi-vă că aţi eliminat banda de siguranţă care este pusă pe capacul de imprimare.

4. Acţionează ca şi cum ar tipări, dar cerneala nu se imprimă pe pagină – Nu aveţi nici un cartuş de cerneală instalat. În multe cazuri, acest lucru este un element separat de ansamblul capului de imprimare, care este deja instalat în imprimantă din fabrică.

5. Piesele de caractere lipsesc – Cartuşul de cerneală este fie înfundat sau rămîne fără cerneală. Înlocuiţi cartuşul de cerneală în cazul în care nu poate fi reparat sau dacă cartuşul este gol.

6. Textul este şters- Într-un cartuş de 3 culori, una sau mai multe dintre rezervoarele de cerneală din cartuşul de imprimare este aproape gol. De obicei trebuie să înlocuiţi cartuşul.

7. Blocaj de hîrtie – Alimentatorul sau tava poate fi supraîncărcată. Scoateţi toate foile şi folosiţi doar ce este necesar.

8. Imprimanta nu poate recunoaşte cartuşul – Cip-ul mic dreptunghiular de la capătul cartuşului poate fi defect, murdar sau nu atinge circuitele de imprimantă. Încercaţi să puneţi o hîrtie împăturită în spatele cartuşului de cerneală pentru a o împinge înainte.

Sper ca aceste sfaturi să vă fie de folos!

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Este legala clonarea cartuselor?

Răspunsul este simplu, da. În cazul în care nu încalcă breveta de producător şi tehnologia de proiectare. Într-un caz recent,...

Închide