REINCARCARE versus REMANUFACTURARE CARTUSE

Share Button  REINCARCARE versus REMANUFACTURARE  CARTUSE share small

Majoritatii posesorilor de imprimanta nu le este straina expresia reincarcarea cartuselor’. Insa, despre ‘remanufacturarea cartuselor‘ au auzit mai putin si nu stiu ce inseamna. Unii chiar fac confuzii intre reincarcare si remanufacturare, nestiind care este diferenta.

Ce inseamna procesul de remanufacturare?

  • se urmaresc urmatoarele etape: desfacerea cartusului, reconditionarea pieselor cu viata lunga de utilizare si schimbarea completa a pieselor care suporta o uzura importanta dupa primul ciclu de printare, iar in final se sigileaza si se ambaleaza, obtinandu-se astfel un produs nou.

  • procesul de remanufacturare se aplica cartuselor toner.

Care piese ale unui cartus se pot remanufactura?

  • rola magnetica, arcuri, diferite angrenaje din metal sau plastic si piesele care suporta o uzura importanta dupa primul ciclu de printare, componentele din cauciuc si materiale optosenzitive: cilindrul fotosensibil, lamele de dozare, deasemenea, bucsele din plastic, PCR (Primary Charge Roller), developer roller, doctor bar, iar in final se monteaza sigiliul, chipul (acolo unde este cazul).

Ce avantaje are remanufacturarea?

  • prin procesul de remanufacturare se obtine un cartus nou, de o calitate comparabila produsului OEM. (cel aflat pe imprimanta in momentul cand iese din fabrica); in unele cazuri poate fi un produs superior din punct de vedere calitativ cat si al fiabilitatii si durabilitatii in timp fata de un cartus original.

  • prin remanufacturare costurile scad semnificativ, chiar pana la 60%, diferentele de pret pot fluctua intre 40-80% fata de pretul unui cartus OEM (compatibil).

  • cartusul remanufacturat poate fi refolosit dupa golire de nenumarate ori, deoarece de fiecare data sunt schimbate componentele care contribuie la sistemul de printare.

  • apeland la serviciile de reincarcare/remanufacturare, reciclati, adica contribuiti la mentinerea unui mediu mai curat, prin refolosirea de mai multe ori a componentelor unui cartus.

  • cartusul laser (toner) este compus în proporţie de 40% din material plastic si 40% din metal, iar restul sunt procente mai mici de cauciuc, burete si toner. Aceste componente pot fi reciclate si refolosite aproape în totalitate – reciclabilitate de 90-97 % – putem spune cu certitudine ca vorbim despre un ‘produs verde’ / Eco Friendly.

  • Nota! Este de mentionat faptul ca toate marcile OEM au programe de reciclare, practic si ei remanufactureaza, clientul avand astfel sanse reale de a cumpara un cartus remanufacturat (intr-adevar de OEM) la pret de unul nou !

Ce inseamna procesul de reincarcare sau refillare?

  • cartusul este desfacut si incarcat cu toner, fara a se interveni asupra lui cu nimic altceva.

  • pot fi reincarcate cartuse cu cerneala si cartuse cu toner, pentru imprimante si copiatoare.

  • rezervorul de toner este umplut cu toner compatibil cu aceleasi proprietati si in aceeasi cantitate ca la un cartus OEM.

  • daca tonerul este ales corect, atunci cartusele reincarcate pot atinge aceiasi parametrii de calitate la imprimare ca si un cartus OEM.

  • in cartusele reincarcate sunt recuperate din cartusul consumat toate piesele si subansamblele. Daca la demontare se constata ca o piesa sau un subansamblu este deteriorat, rupt sau defect se va schimba cu o piesa echivalenta recuperata dintr-un cartus consumat. De obicei nu se folosesc componente noi pentru schimbarea unora vechi.

Ce avantaje are reincarcarea cartuselor?

  • calitatea imprimarii este similara celei realizate cu cartusele OEM, daca tonerul este corect ales;

  • nu afecteaza negativ imprimanta, daca procedeul de reincarcare a fost executat de un centru specializat.

La ce sa fiti atenti in procesul de remanufacturare:

  • Un toner de calitate superioara are un ID de negru puternic, numarul de pagini poate sa fie superior chiar si tonerului OEM; in plus, contribuie la prelungirea vietii tuturor componentelor din cartus.

  • Un toner de proasta calitate uzeaza cilindrul fotosensibil datorita granulatiei, deoarece granulatia tonerului influenteaza direct viata tuturor pieselor.

Care este diferenta intre cartusele OEM si cartusele reincarcate/remanufacturate?

  • cartusele OEM sunt produse sub licenta, utilizand componente noi.

  • cartusele reincarcate sunt cartuse OEM la care se reumple tonerul consumat.

  • cartusele remanufacturate sunt cartuse ce utilizeaza de obicei carcasa produsului OEM si la care se inlocuiesc componentele uzate si deasemenea, se reumple tonerul consumat.

Se pierde garantia dupa procesul de reincarcare/remanufacturare al cartuselor?

  • garantia se pastreaza! Desigur, daca serviciile sunt executate de persoane necalificate, prin a caror interventie s-ar putea produce daune, atunci, da, se poate vorbi de pierderea garantiei.

  • faptul ca s-au inlocuit consumabilele la o imprimanta, nu afecteaza garantia cu nimic.

De ce sa alegeti SUNTEC cand aveti nevoie de reincarcare/remanufacturare?

Compania Suntec – Oradea este un centru specializat in servicii de reincarcare cartuse la nivel profesional si in plus, are un numar impresionant de modele de imprimante pentru testarea calitatii rezultatului.

Suntec detine permanent un stoc important de materiale si subansamble necesare acestor operatiuni, astfel incat executarea acestor operatiuni se face foarte rapid.

Avand in vedere faptul ca Suntec este o companie bine dezvoltata cu o vechime considerabila pe piata si dispune de personal foarte bine pregatit, cu multa experienta, va ofera toate motivele pentru a apela cu incredere la serviciile si produsele companiei. Pentru servicii profesionale de reincarcare – remanufacturare, apelati la profesionisti! Suntem atat de increzatori in produsele pe care le comercializam si serviciile prestate, incat avem 100% clienti multumiti займы на 10000 рублей на карту онлайн!

Suntec este un prieten de incredere!

Comments

comments

Citește articolul precedent:
REINCARCARE CARTUSE – Oradea

Aveti o imprimanta? Atunci este timpul sa va ganditi la consumabile. Dupa achizitionarea unei imprimante, probabil un utilizator individual nu isi...

Închide