Tehnologia Epson

Share Button  Tehnologia Epson share small

Epson echipează imprimante cu jet de cerneală la o înaltă calitate. Aceste capete de imprimare conţin duze de microsopi, mai fine decît un fir de păr uman, unde cerneala este arsă şi este capabilă să obţină rezultate de înaltă calitate. Fiecare dintre aceste elemente are duze mici, piezo electrice, care vribrează de zeci de mii de ori pe secundă permiţînd duzelor să ardă picăturii de cerneală de pe pagină extrem de rapid. Nu este implicat în căldura de imprimare. Tehnologia Micropiezo asigură picături uniforme şi stabile fără aburire, oferindu-vă imagini clare.

Cînd cerneala de la duze este arsă, noua cerneală este furnizată la capul de imprimare de la cartuşul de cerneală. Din cauza dimensiunii microscopice a duzelor imprimantei, capul de imprimare este iminent. În plus, în cazul în care aerul este introdus în sistemul de imprimare, cerneala se poate usca şi bloca. Pentru a evita aceste probleme, cartuşele de cerneală sunt concepute pentru a păstra o rezervă mică de cerneală în capul de imprimare. Rezervorul de cerneală menţine, de asemenea, presiunea corespunzătoare negativă în sistemul de imprimare pentru a asigura că picăturii de cerneală sunt turnaţi în mod egal.

În timp ce tehnologia Epson de imprimare este superbă, mai devreme sau mai tarziu, prin design, capul de imprimare va eşua şi se va bloca. Atunci cînd capul de imprimare este înfundat, va trebui să curăţaţi capul de imprimare.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Calitatea cartuselor toner compatibile si reconditionate

Să ne întoarcem puţin în timp, atunci cînd cartuşele toner au apărut şi să ne aducem aminte că o mulţime...

Închide