Tehnologia imprimantei cu jet de cerneala – Cum functioneaza?

Share Button  Tehnologia imprimantei cu jet de cerneala - Cum functioneaza? share small

semnul-intrebarii  Tehnologia imprimantei cu jet de cerneala - Cum functioneaza? semnul intrebarii

O imprimantă cu jet de cerneală este un dispozitiv de pe ecranul calculatorului de imprimare care produce o imagine electronică prin transferul de dimensiuni variabile de la picăturii de cerneală pe material. Imprimantele cu jet de cerneală sunt cel mai des utilizate de imprimantă, comparativ cu laserul toner sau imprimantele cu cerneală solidă. Ele costă destul de mult fiind modele foarte mari de specialitate.

În general există două tehnologii principale utilizate la imprimantele cu jet de cerneală moderne:

– Termică

– Piezoelectrică

Cele mai multe unităţi de consum cu jet de cerneală provind de la producători cum ar fi: Canon,  Hewlett-Packard, Dell, Lexmark Brother, ei folosind tehnologia termică.

Tehnologia cu jet de cerneală termincă funcţionează prin încălzirea rapidă a rezistorilor construiţi în spatele capului de imprimare care sunt în măsură să vaporizeze cerneala, generînd un balon care se acumulează rapid în cerneală si apoi este suflat pe hîrtie. După ce se răceşte balonul, presiunea acumulată creează cerneală de imprimantă suplimentara în capul de imprimare din interioriul cartuşului.

Majoritatea produselor comerciale de imprimante cu jet de cerneală sunt făcute de către Epson utilizînd un element piezoelectric. În scopul de a conduce cerneala, componentele piezoelectrice se îndoaie atunci cînd sarcina electrică este transferată prin intermediul lor. Atunci cînd o sarcină electrica scurtă este plasată pe ele, se trag cantităţi extrem de precise de cerneală de la camera de cerneală la camera de ardere. De îndată ce impulsul electric este reversat, materialele piezoelectrice se mută în modul opus mutînd cerneala din duze la viteză foarte mare.

Comments

comments

Citește articolul precedent:
Cartuse de cerneala neagra pentru imprimanta

Imprimantele de calculatoare au ajuns să fie o utilitate periodică şi sunt de obicei găsite în casele oamenilor, clădiri de...

Închide